Ouch! Byens beste burgersjappe?

Byens beste?: Razik Eiranji og Maichen Haugland gleder seg over den nye burgersjappa de har etablert i Løkkeveien.

Eiganes: La oss like godt innrømme det. Vi vestsiden av sentrum er kanskje litt misunnelige på det helt elleville tilbudet av take away og mat som befinner seg i og rundt Pedersgata. Men nå begynner også vår del av byen å få et bedre ­tilbud. 

Bydelens mattilbud vokser

En av nyhetene heter *ouch* og dukket opp på Løkkeveien i oktober, på baksiden av St. Olavskvartalet og på samme sted som bensinstasjonen Tanken tidligere holdt til.

Et gjennomført konsept
De gamle lokalene er ikke til å kjenne igjen. Lyst og innbydende design har tatt over det ganske slitne lokalet som var. Maichen Haugland er strålende glad der hun sitter på den flunkende nye disken sammen med daglig leder Razik Eiranji.

– Vi valgte nettopp denne lokasjonen fordi det er stor gjennomgangstrafikk her i Løkkeveien, sier hun. Det er mange innbyggere i gå- eller sykkelavstand. Dessuten er det ikke lenger bare i Pedersgata det skjer. Kanelsnurren, Spisoh, Lervik, Matmagasinet og andre steder begynner å dukke opp på vestsiden av sentrum.

Braklansering under Gladmaten
Det var under Gladmatfestivalen i Stavanger 2024 at gjengen bak Hekkan Burger dukket opp med et nytt konsept de ville prøve ut. Navnet var enkelt og greit *ouch*, som i «Ouch, du tråkket på foten min». Den nye burgeren fikk toppkarakter og terningkast seks i Stavanger Aftenblad, og det ble endeløse køer av burgersultne festivaldeltakere foran teltet til *ouch*.

– Nyyydelig kjøtt, perfekt tilbehør, mettende og ingenting å trekke for. Burger er bare burger, men du all verden så god denne var, skrev de kresne journalistene i Stavanger Aftenblad.

Alt fra bunnen av
Razik Eiranji er den som styrer den nye burgersjappa på Løkkeveien. Han forteller at hemmeligheten bak den gode omtalen ikke er noe hokuspokus.

– Alt vi serverer er gjennomtenkt og laget fra bunnen av, sier han. Egentlig lager vi en ganske enkel burger som serveres med klassiske fries. Og vi har en smal meny. Vi prøver ikke å gape over for mye, men lover at hvis det er burger du vil ha, skal du få en som smaker.

Ferske råvarer
Han forteller at de hver dag får ferskt kjøtt fra Prima Jæren. – Vi kverner opp selv, forklarer han. Hemmeligheten ligger i råvarene. Burgerbrødet får vi laget av bakerne i  Kanelsnurren på Forus etter vår egen oppskrift.

– Vi er veldig stolte over responsen vi ha fått så langt, sier Maichen med et stort smil. Jeg vil også nevne at for de som ikke orker å finne fram i enveiskjørte pedersgater, kan vi skilte med 12 egne gratis parkeringsplasser rett utenfor døren. I tillegg har vi 40 sitteplasser inne for de som vil nyte sin burger der og da.

Foodtruck
– Vi har også egen foodtruck som private og bedrifter kan leie til selskaper, firmafester eller hva som helst, sier Razik med et lurt selgerglimt i øyet.